Els Guiamets celebra les Festes d’hivern i dels Sants Innocents

print pdf

Els Guiamets ja ho té tot a punt per gaudir de les Festes d’hivern i dels Sants Innocents 2019 - 2020. Els actes començaran aquest dissabte dia 21 amb el Sopar de Nadal al Cafè de l’Ateneu. Com cada any, el dia Nadal grans i petits faran “Cagar el tronc” a la plaça de l’Església mentre que el dia de Sant Esteve tindrà lloc el concert de la Coral de l’Ateneu. El dia 27 se celebrarà la xerrada “Un tastet de català eròtic (presentació del nou diccionari de la sexualitat i l’erotisme)” a càrrec d’Inca Vallès.

El dia 28, dia dels Sants Innocents, els Guiamets es despertarà amb tot el poble cap per avall. A les 9h tindrà lloc el tradicional esmorzar popular amb pa torrat, llonganissa i el concurs d’allioli. La segona Trobada de Gegants dels Guiamets reunirà, a partir de les 11h, fins a set colles geganteres de les nostres comarques. En concret, visitaran els Guiamets els gegants i elements del bestiari de Falset, Marçà, Vilallonga del Camp, Salou, el barri de Dalt de Mont-roig, Móra la Nova i els amfitrions, els Guiamets.

Els actes de la Festa Major d’hivern continuaran amb el vermut popular, el Bingo solidari per la Marató de TV3 organitzat per l’Associació de Dones i a la nit, ball amb el conjunt 9 Stil.

El dia 29 de desembre el Patge Missatger recollirà les cartes dels nens i nenes per a SSMM els Reis Mags d’Orient mentre que el dia 31 tindrà lloc la quarta edició de la cursa i caminada de “Sant Silvestre”.

Ja a l’any 2020, s’ha programat per al dia 2 una activitat de contacontes i manualitats nadalenques mentre que el dia 4 hi haurà una sessió de cinema en català. Finalment, el dia 5 de gener els Reis Mags d’Orients arribaran als Guiamets per repartir regals a tothom.