Logo Els Guiamets

Els Guiamets

Priorat


Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Municipi del Priorat, al límit amb la Ribera d'Ebre. El municipi es troba dins l'anomenat Baix Priorat o Priorat polític, on els paisatges rudes i agrests desapareixen per donar pas a zones planes i menys agressives. El terme municipal, amb una extensió de 11'73 km², és accidentat pels contraforts nord-occidentals de les muntanyes de Tivissa i de la Mola de Llaberia. És drenat per la riera de Capçanes, afluent del riu Siurana. Dins del terme s'hi troba la major part del pantà dels Guiamets, amb una capacitat de 10 Hm³. La resclosa té 50 m. d'alçària.

La vila, a 226 metres d'altitud, al cim d'un tossal, és l'únic nucli de població del municipi.

                       

ACTIVITAT ECONÒMICA

L'agricultura és la principal activitat de la població. El conreu principal és la vinya, seguida de les oliveres, els ametllers i els cereals.

El Celler Cooperatiu fou fundat l'any 1917 i disposa de moderns aparells per a l'elaboració del vi, sobretot negres i blancs, així com petites quantitats de mistela. La Cooperativa conserva encara aparells antics, força interessants per la seva inusualitat.

La pesca i els esports d'aigua, així com els meravellosos paisatges d'aquest indret, són recursos encara per explotar, però que en un futur pròxim poden constituir una font de riquesa complementària per a aquest petit municipi.
© Ajuntament de Els Guiamets, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Priorat. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo